top of page

Hva sier brukerne av spillerne?

I løpet av januar 2022 fikk de første norske brukerne spillerne sine. Her har vi samlet noen kommentarer fra våre fornøyde kunder!

«Reavon 200 har helt fantastisk lyd!»

Fredag 14. januar 2022 var Bjørn Trulsen fra Askim på døren hos oss på Kolbotn og hentet seg sin første Reavon-spiller.

 

Bare tre timer etterpå tikket det inn en veldig hyggelig e-post, hvor han skrev følgende:
 

«Reavon 200 har helt fantastisk lyd. Jeg har aldri hørt lignende SACD surround-lyd på mitt musikkanlegg.»
 

Nå skal Bjørn kjøpe inn flere 4K-filmer også og om en stund får vi vite mer om hva han synes om spilleren!

«Reavon 100 er en overlegen spiller!»

«Reavon er en overlegen spiller. Den er rask og enkel. Det er svært overraskende hvor bra den er for å gi gamle DVD-er nytt liv. Aldri før har jeg sett klarere bilde fra det gamle formatet. Den første filmen jeg så på spilleren var 4K-utgaven av No Time to Die. Endelig har jeg også sonefri spiller.»

Eirik Engelien, Nittedal

20220121_184706445_iOS.jpg
20220121_184802048_iOS.jpg
20220121_185030291_iOS.heic
20220121_184546459_iOS.jpg

«Reavon 100 er en fantastisk spiller!»

«Det var enormt store forventninger i luften da spilleren skulle pakkes opp og settes i drift. Hvis man man over gjennomsnittet interessert i lyd og bilde leser man de testene en kommer over, både norske og internasjonale. Begge spillerne fra Reavon lå meget godt an, og selv valgte jeg UBR-X100 da jeg ikke har behov for analoge lydutganger og avspilling av SACD. Til sistnevnte har jeg en god allrounder fra Sony. Tiden var nå inne for å teste ut en fersk franskmann fra Groupe Archisoft.
 

En massiv, tung maskin lyste opp, og jeg fikk den ikke fort nok bort i hylla under TV-en. Designmessig oser Reavon av byggkvalitet. Jeg koblet den opp og foretok en FW-oppdatering med det samme. Startet på nytt og satt regionsinstillinger på DVD og BD. Fantastisk! Endelig en spiller som tar «alt». Satt den i region 0 på DVD filmer, siden jeg har mange filmer importert fra USA/Canada. X100 spilte også av Regional Coding enhancement (RCE)-kodede DVD-filmer uten problemer, som svært få regionsfrie DVD-spillere har håndtert tidligere. Det eneste jeg må endre kode på er da Blu-ray! Helt nydelig!
 

Oppstartstiden er meget rask fra alle fysiske medier, og jeg setter spesielt stor pris på oppskaleringskvaliteten fra DVD og BD. Jeg har ikke vært borte i noe bedre tidligere. HDMI CEC var også selvfølgelig på plass. 4K-boksen med de tre The Karate Kid-filmene skulle testes, og de har aldri sett bedre ut noen gang!
 

Maskinen har mange justeringsmuligheter i Setup, i tillegg til en massiv fjernkontroll med bakbelyste taster. Spesielt bra er det at man når de fleste innstillingene direkte fra fjernkontrollen. Det at Reavon UBR-X100 ikke støtter streaming og ikke har innebygget Wi-Fi, spiller ingen rolle, da alt annet gjør maskinen til en fulltreffer.

Dette er en investering som man ikke angrer på. Lyd- og billedmessig er denne spilleren overlegen, med knivskarpe bilder og sylskarp lyd i verdensklasse. Jeg gleder meg fortsatt til å fore den med mye 4K film i fremtiden, og fylle rommet med både Dolby Atmos og DTS:X i mange kanaler!»

Fredrik Olsen Hagstrøm, Østfold

Både bilde og lyd overgår Hans Hansens tidligere spillere

Hans Hansen var importør av Oppo i Norge da dette var nr. 1-merket innen videoavspillere. Oppo la som kjent ned produksjonen. Hans har en av de mest imponerende hjemmekinooppsettetene her til lands og var en av de første som bestilte Reavon 200. Her har vi fått en rapport fra Hans etter to ukers bruk:

«Da har jeg testet ut min nye Reavon UBR-X200 i et par uker. Utpakking forgikk helt uten problem og alle nødvendige kabler fulgte med. Vekten av enheten tilsier også at dette er solid produkt.

 

Enheten gjennomgikk umiddelbart en software oppgradering og et hamskifte til sølvfront for å passe til resten av mine produkter og den ser nå umiddelbart mer eksklusiv ut.

 

Oppstarten av enheten er rimelig rask. Det eneste som kan kommenteres at skuffen ikke kan lar seg åpne før et stykke ut i oppstartsprosedyren.

Innstilling av preferanser for lyd, bilde og nettverk foregikk uten problem og jeg valgte 4K/24P oppløsning for videresending til mine projektorer.

                                                      

Bildet er helt strålende med en dybde og kontrast som må sies å være bedre enn mine tidligere produkter. Dette antar jeg bunner ut i en nyere å bedre chip som viser at utviklingen går videre. Jeg bruke Oblivion som testdisk og opplevde mer tyngde og kontrast i bildet.

Lydmessig er dette også en oppgradering fra tidligere produkter. Jeg har testet ut Dune og Blade Runner 2049 som brukes av mange som referanse. I mitt Dirac Live 7.8.4 surround anlegg ble lyden helt spinnvill. Jeg satte også på The Accountant for å teste ut skuddscenene og aldri har det vært tilsvarende snert i rifleskuddene. 

Mediaspilleren er oversiklig og er like brukervennlig som mine tidligere Oppo/Audiocom spillere. Avspillinger av lyd og bilde fra mine nettverksservere var også upåklagelig – uten problemer på noen måte og med Blu-ray-kvalitet.

Så hva kunne vært bedre? Jo – fjernkontrollen kunne hatt en bevegelsessensor slik at knappelyset ble tent når den plukkes opp og softwareoppgraderinger burde kunne vært gjort via nettverkskabel. Men bortsett fra det – ingenting!

 

Anbefales!»

IMG_4529.jpg
IMG_4530.jpg
IMG_4531.jpg
20220116_211953.jpg

«Endelig har jeg fått en spiller som takler alt!»

20220116_211953.jpg
20220109_222124.jpg
20220117_230650.jpg
20220116_221233.jpg

For Geir Olav Colbjørnsen fra Steinkjer var det faktum at alle Reavon-spillere leveres sonefri for DVD og Blu-ray et meget viktig salgsargument. Han har også flere dårlige erfaringer med andre 4K-spillere og ønsket seg en «problemfri spiller». Hva har skjedd etter at han fikk Reavon UBR-X100 i hus?
 

– Jeg kjøpte den fordi jeg oppdaget at det endelig har kommet en spiller som jeg kan gjøre sonefri slik at jeg får sett alle mine amerikanske DVD-er, da jeg har en del av det. Jeg elsker også det faktum at man kan endre sone på Blu-Ray. Det gir meg en større frihet på det formatet også. Utenom dette så er det fine med Reavon at den også avspiller 4K UHD, DVD-R og BD-R, da jeg har en del av det. Og den tar selvfølgelig også CD.
 

Geir Olav beskriver det som «herlig at det endelig har kommet en spiller for alt dette», da han tidligere måtte bruke to ulike spillere for å få til alt dette. Sony UBPX-700 og Panasonic DP-UB820 er 4K-spillerne han har hatt i bruk tidligere.

– Det er jo et kjent ordtak at man får det man betaler for. Reavon er i en helt annen liga enn både Sony og Panasonic, mener Geir Olav.

Han forteller i detalj en del om erfaringene med disse spillerne, men det lar vi være å ta med da vi heller skal fokusere på Geir Olavs erfaringer med Reavon.
 

– Reavon leverer minst like bra bilde som mer kjente merker og betydelig bedre lyd. Mange andre spillere virker mer «plastikk», men Reavon UB-X100 har en byggekvalitet som et panserkjøretøy. Det Reavon klarte å trykke ut av lyd og bilde selv på gamle DVD-er var imponerende. Reavon UB-X100 er en tung spiller i metall, har enkle og oversiktlige menyer, leverer meget godt bilde på alle formater og er til nå den 4K spilleren jeg har hatt med uten tvil den beste lyden. Hvis du er glad i film og lyd, så bør du i hvertfall vurdere denne spilleren eller dens dyrere storebror, UBR-X200, som i tillegg har analog lydutganger og støtter SACD.

– Ikke noe minus, altså?
 

– Det eneste jeg egentlig savner med denne spilleren er at jeg skulle ønske den hadde hatt Wi-Fi, og at man da automatisk hadde fått oppdatert den via det. Men dette er i utgangspunktet bare en bagatell for med minnepenn går oppdateringen som en lek. Så det er i praksis ikke noe stort problem, men et lite savn.

– Vi føler du har en konklusjon på gang?

 

– Ja! Jeg vil beskrive Reavon-spilleren som et kinderegg. Her får du en spiller som tar det meste, leverer veldig bra lyd og bilde, og har en byggekvalittet som gjør at den bør kunne glede brukeren i mange mange år. Og da blir egentlig ikke prisen så ille heller!

bottom of page